TOP
top 3 boeken herfst
Nieuws

3 boeken om naar uit te kijken!

Vanochtend op de fiets rook ik de herfst, er lagen al wat gele blaadjes in het gras en zo in de ochtend op de fiets had ik eigenlijk handschoenen aan moeten doen. Het wordt ‘s avonds eerder donker en dat vind ik stiekem niet zo erg… Plensbuien en grijze luchten hoeven voor mij niet zo, maar ik kijk wel uit naar avondjes op de bank met een fijn boek, thee en pepernoten 🙂

Er zijn drie boeken waar ik al erg naar uitkijk, ik heb ze even op een rijtje gezet.

Jojo Moyes – De sterrengever – 8 oktober 2019

Allereerst de nieuwe roman van Jojo Moyes: De sterrengever! 8 oktober verschijnt het, dus op dit pareltje hoef je niet heel lang meer te wachten. Via uitgeverij De Fontein kregen we een vooruitleesexemplaar en ik vond het echt een prachtig boek. Misschien wel haar beste? Voor jou en Portret van een vrouw blijven ook erg hoog in mijn Moyes toplijstje staan.

3D beeld De sterrengeverKentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Deze wil ik lezen

 

 

 

Clare Mackintosh – Een onmogelijke keuze – 11 november 2019

Clare Mackintosh zou je kunnen kennen van haar succesvolle psychologische thrillers Mea culpa, Ik zie jou en Valse hoopEen onmogelijke keuze is haar eerste roman, gebaseerd op een ingrijpende gebeurtenis in haar eigen leven. Liane Moriarty zegt er over: ‘Indrukwekkend, meeslepend en razend knap. Dit boek krijg ik niet meer uit mijn hoofd.’ en de reacties in Engeland zijn ook al erg positief. Haar eerdere boeken heb ik met veel plezier gelezen, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek.
3D cover Een onmogelijke keuzePip en Max hebben een gelukkig huwelijk. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt vechten ze voor zijn leven, maar ze komen uiteindelijk voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan. Pip wil de behandeling stoppen. Max wil deze voortzetten. Een onmogelijke keuze. Stel dat je het op dat moment niet eens wordt.

Dit verhaal vertelt hun levens zoals ze hadden kunnen zijn.

Dit is echt iets voor mij

 

 

 

Julie Cohen – Louis en Louise – 14 januari 2020

Julie Cohen schreef eerder de romans Samen en Zij, jij en ik. Begin 2020 verschijnt Louis en Louise een prachtige roman met een gedurfd uitgangspunt. Cohen schrijft prachtig en haar personages zijn altijd erg goed uitgewerkt, het verhaal van Louis en Louise lijkt me heel bijzonder en dus kijk ik ook erg uit naar dit boek!

3D cover Louis en LouiseOp 8 september 1978 wordt een baby geboren – en vanaf dat punt splitst het verhaal zich in tweeën. Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Het enige verschil is de laatste letter van hun naam. Ze hebben dezelfde beste vrienden, hetzelfde rode haar, dezelfde droom om ooit schrijver te worden. Ze maken dezelfde verschrikkelijke nacht mee, en moeten leven met de gevolgen, Louis als man en Louise als vrouw.

Knop reserveer Louis en Louise

 

 

 

Naar welk boek kijk jij het meest uit?
Welke je ook kiest, volgens mij wordt het sowieso een goed boek-bank-thee-pepernoten-seizoen!

Liefs,

Ester

«

»