TOP
Worteltaart van happystekkie.nl
Nieuws

3 februari is Carrot Cake Dag!

Wat een feest! Vandaag is het Carrot Cake Dag! Wij vinden dat je dan dus ongelimiteerd van deze heerlijke taart mag snoepen. En is zo’n worteltaart niet een uitermate goede combinatie met een lekker boek? Wij duiken de keuken in en terwijl de taart in de oven staat lezen we nog een stukje in De vijfde brief van Nicola Moriarty, of in Zij, jij en ik van Julie Cohen!

We hebben het internet afgestruind naar een goed recept voor Carrot Cake/Worteltaart en kwamen terecht bij HappyStekkie.nl. Het water loopt ons al in de mond bij het lezen van het recept, dus wij gaan snel de ingrediënten inslaan en aan de slag!

Ingrediënten

Voor de taart:
– 6 eieren
– 280 gram bruine basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 300 ml zonnebloemolie
– 350 gram zelfrijzend bakmeel
– 3 tl bakpoeder
– 2 tl speculaaskruiden
– 100 gram walnoten
– 100 gram rozijnen
– 1/2 sinaasappelschil geraspt
– 400 gram geraspte wortel, wij kochten geschilde worteltjes en raspten deze in de Kitchenaid

Voor de topping/frosting:
– 200 gram roomkaas
– 50 gram roomboter
– citroensap (halve citroen)
– 100 gram poedersuiker

Hoe maak je de worteltaart?

De taart:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de eieren, de basterdsuiker, vanillesuiker en de zonnebloemolie in de mixer tot het een egaal mengsel is, en voeg dan het bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe.
3. Nu kun je ook de speculaaskruiden, de walnoten, de rozijnen en de sinaasappel schil toevoegen.
4. Dan is het tijd voor de wortel. Rasp deze en voeg de rasp van de wortel toe aan het mengsel. Laat de mixer nog even kort doordraaien dat de wortel goed gemengd in het beslag zit, maar niet te lang omdat de luchtigheid dan verdwijnt.
5. Doe het mengsel in een ingevette ronde bakvorm. Wij gebruikten er een van 23 centimeter.
6. De worteltaart kan nu in de oven. Bak de worteltaart 1 uur, tot je er een satéprikker in kan steken die er weer droog uitkomt. Het ligt aan je oven of het een uur duurt of iets langer. Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je de frosting erop doet.

De topping/frosting:
1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is als je begint met de frosting, en klop de boter vervolgens zacht en luchtig in de mixer. 
2.
 Voeg de roomkaas, de poedersuiker en het citroensap toe en mix nog even goed tot een egaal mengsel.
3. Als de worteltaart afgekoeld is (heel belangrijk!!) bestrijk je deze met de frosting. Garneer vervolgens met een paar walnoten, en je hebt een heerlijke worteltaart op de tafel staan!

(bron: HappyStekkie.nl)

«

»