TOP
Claire Christian banner
Nieuws

3 vragen aan Claire Christian

Claire Christian is een verhalenverteller in hart en nieren: ze schrijft romans, toneelstukken en regisseert films. Ze woont en werkt in Australië. Deze week verscheen haar eerste boek in Nederland en België: Graag gedaan, Noni Blake. Een mooi moment om deze prachtige auteur wat beter ter leren kennen. Eerder al hadden we de eer om Jane FallonJojo MoyesNicola Moriarty en Lucy Dillon een paar vragen te stellen. Dit keer stellen we graag Claire Christian aan je voor.

Claire Christian

Zou je ons iets willen vertellen over Noni Blake? Lijkt ze op jou, of juist helemaal niet?

Noni en ik lijken op elkaar, en tegelijkertijd lijken we ook helemaal niet op elkaar. Een van de redenen waarom Noni van mij een hoofdrol is gekregen is omdat ik zo zelden herkenbare, queer, plus-size vrouwen met een actief liefdesleven tegenkwam in boeken. Omdat dat mijn beleving was, ging ik er vanuit dat dat voor meer mensen zou gelden. Bovendien wilde ik een driedimensionaal personage schrijven dat, net als échte mensen, meerdere lagen had en af en toe niet consistent zou zijn. Soms is Noni heel onzeker en soms juist haantje de voorste; sommige dingen durft ze zich op te laten voorstaan maar andere dingen wil ze het liefst negeren – dat is iets wat we gemeen hebben.

Vertel ons iets dat niemand van jou weet.

Ik heb als kind zes maanden lang trombone gespeeld, maar ik vond het repeteren zó saai dat ik ermee ben gestopt. Ik stel me vaak voor hoe cool het zou zijn als ik nu bij dit soort vragen zou kunnen zeggen: ‘Ik speel trombone in een ska band’, maar helaas, dat is dus niet zo. Donatello is mijn favoriete Teenage Mutant Ninja Turtle en ik ben dól op – of eigenlijk meer dan dol, ik heb een diepgaande en gepassioneerde liefde opgevat voor – slechte actiefilms.

Wat is je favoriete plek om te lezen en wat is je favoriete snack bij het lezen?

In bed, met een kop thee. Ik zet ook graag luisterboeken op in de auto. Dat moment dat je bij de grote ontknoping aankomt en dan in je eigen ruimte tegen de personages kunt gillen, of ze juist toejuichen, er is niets beters!


‘Voor alle lezers die weten hoe het is om te worstelen met de liefde, een gebroken hart, een zwaar jaar, jezelf: ‘Graag gedaan, Noni Blake’ is een sexy romantische comedy waar je helemaal in kunt duiken.’
Readings

‘Noni is een heerlijk personage: oprecht, levensecht, en grappig. Dit boek zal vele lezersharten veroveren.’
Publishers Weekly


Claire Christian Graag gedaan, Noni Blake

Graag gedaan, Noni Blake – Claire Christian

Noni Blake heeft besloten dat ze niet de rest van haar leven stil kan blijven staan. Sinds haar relatie met Joan na negen jaar op de klippen is gelopen, weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet – en dat was anderhalf jaar geleden…
Een avond met haar beste vriend (en een aantal glazen wijn) later heeft ze een plan: ze gaat op zoek naar wat – en wie – háár gelukkig maakt. Ze zal zich niet meer verliezen in een relatie, nee, Noni Blake gaat eindelijk tijd, aandacht en liefde besteden aan de persoon die al haar hele leven op de tweede plek komt: zichzelf.
Wat volgt is een persoonlijke ontdekkingstocht naar geluk, genieten, en goede seks. Maar als ze de knappe tatoeërder Beau tegen het lijf loopt, gaat Noni twijfelen aan haar plan om relaties te mijden. Kun je voor iemand vallen zonder jezelf weg te cijferen?

«

»