TOP
Nieuws

3 vragen aan Clare Mackintosh

Vaak heb je wel een beeld van een schrijver, (eenzaam achter een laptop, zwoegend op de verhaallijnen van een nieuwe bestseller, of, een meer glamoureuze versie: de hele wereld over vliegen, lange rijen fans overal, goed gevulde bankrekening…) maar of dat klopt? Wij weten het eigenlijk ook niet, het zal voor iedere auteur anders zijn. We kregen de mogelijkheid om een aantal van onze favoriete schrijvers te interviewen (yesssss!). We hebben ze drie vragen gesteld waardoor we ze een klein beetje beter kunnen leren kennen.

Eerder al hadden we de eer om o.a. Susan van Eyck, Sarah Haywood, Jojo Moyes en Julie Cohen een paar vragen te stellen. Dit keer stellen we graag Clare Mackintosh aan je voor. Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld. In 2011 begon ze als freelancejournalist en inmiddels is ze fulltime schrijver. Clare schreef drie zeer succesvolle literaire thrillers: Mea culpa, Ik zie jou en Valse hoop. Een onmogelijke keuze is haar eerste roman, gebaseerd op een ingrijpende gebeurtenis in haar eigen leven.

1. Welk personage uit je eigen boeken is je favoriet en waarom?

Mijn favoriete personage is Leila, de Iraanse arts die voor Dylan zorgt in Een onmogelijke keuze. Ik heb veel research gedaan om haar achtergrond goed op te kunnen schrijven, inclusief heel veel Perzisch eten. Uiteindelijk schreef ik te veel over haar eigen verhaal, zo veel dat ik het uit het boek moest halen.

2. Vertel ons iets over jezelf dat niemand anders weet…

Ik ben bang voor duiven.

3. Wat is jouw favoriete plek om te lezen en welke snack hoort daarbij?

Ik heb een grote stoel in mijn kantoor staan, bij het raam. Ik hou ervan om daar lekker in te kruipen met een grote mok thee en een chocoladekoekje.

 

Liefs,

Ester & Tina ♥

 

 

shopknop

«

»