TOP
3 vragen aan Dani Atkins
Nieuws

3 vragen aan Dani Atkins

Vaak heb je wel een beeld van een schrijver, (eenzaam achter een laptop, zwoegend op de verhaallijnen van een nieuwe bestseller, of, een meer glamoureuze versie: de hele wereld over vliegen, lange rijen fans overal, goed gevulde bankrekening…) maar of dat klopt? Wij weten het eigenlijk ook niet, het zal voor iedere auteur anders zijn. We kregen de mogelijkheid om een aantal van onze favoriete schrijvers te interviewen (yesssss!). We hebben ze drie vragen gesteld waardoor we ze een klein beetje beter kunnen leren kennen.

Eerder al hadden we de eer om Sarah HaywoodJojo MoyesJulie CohenNicola Moriarty, Lucy Dillon en Jane Fallon een paar vragen te stellen. Dit keer stellen we graag Dani Atkins aan je voor. Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense metro heeft doorgebracht gebruikte ze om te lezen en om te dromen van haar eigen boek. Dat werd uiteindelijk Versplinterd, daarna volgde Duet met jou en vorige week verscheen Zonder mij. Wij zijn dol op haar schrijfstijl.

Hieronder onze 3 vragen aan Dani Atkins!

1. Welk personage uit je eigen boeken is je favoriet en waarom?
Wat zo gek is aan schrijver zijn is dat je eigenlijk vrienden wordt met alle personages die zo lang in je hoofd rondgelopen hebben. Als je me vraagt wie van hen mijn favoriet is, voelt het alsof je me vraagt wie van mijn kinderen mijn favoriet is! Desalniettemin is er één personage dat mijn hart gestolen heeft, vanaf het moment dat hij voor het eerst zijn opwachting maakte op mijn computerscherm, en dat is Joe uit Duet met jou. Hij is aardig, liefhebbend, bedachtzaam, heldhaftig, en bovendien is hij ook nog eens de perfecte echtgenoot en vader. Hij is ook een ontzettend goede klusjesman (iets dat ik persoonlijk enórm aantrekkelijk vind in een man, want ik ben heel goed in dingen stuk maken!).

2. Vertel ons iets over jezelf dat niemand anders weet…
Ik ben een enórme fan van Disneyworld. Ik ben er al vaker geweest dan ik hardop durf toe te geven, omdat ik weet wat de reacties zouden zijn. De eerste paar keer dat we er naartoe gingen was het ‘voor de kinderen’. Maar die zijn nu eind twintig en we gaan nog steeds! Ik kan prima mijn weg door het park vinden zonder enige plattegrond te raadplegen. Ik weet waar ik moet staan om het beste uitzicht op de Parade te hebben. Ik weet hoe ik de wachtrijen moet omzeilen, en waar de beste corn dogs te krijgen zijn. Ik ben een vijfjarig meisje in het lichaam van een volwassen vrouw!

3. Wat is jouw favoriete plek om te lezen en welke snack hoort daarbij?
Mijn favoriete leesplek is opgekruld op de bank in mijn woonkamer, met een enorm haardvuur knapperend op de achtergrond. In het beste geval ligt mijn kat Elsa naast me op de bank, en mijn border collie Dusty op de grond aan mijn voeten. En die snack… dat kan niet anders dan een megagrote reep chocola zijn!

Die reep chocola, helemaal mee eens!
Wij hebben al genoten van Zonder mij en hopen dat Dani snel weer met een nieuw boek komt.

Liefs,
Ester & Tina

 

Dani Atkins - Zonder mij

 

Deze wil ik lezen

«

»