TOP
Nieuws

3 vragen aan Jane Fallon

Vaak heb je wel een beeld van een schrijver, (eenzaam achter een laptop, zwoegend op de verhaallijnen van een nieuwe bestseller, of, een meer glamoureuze versie: de hele wereld over vliegen, lange rijen fans overal, goed gevulde bankrekening…) maar of dat klopt? Wij weten het eigenlijk ook niet, het zal voor iedere auteur anders zijn. We kregen de mogelijkheid om een aantal van onze favoriete schrijvers te interviewen (yesssss!). We hebben ze drie vragen gesteld waardoor we ze een klein beetje beter kunnen leren kennen.

Eerder al hadden we de eer om Sarah HaywoodJojo MoyesJulie CohenNicola Moriarty en Lucy Dillon een paar vragen te stellen. Dit keer stellen we graag Jane Fallon aan je voor. Jane Fallon is televisieproducent en auteur. Ze woont samen met acteur Ricky Gervais. Haar debuut Op de man af werd wereldwijd een bestseller. Haar boeken zijn verkocht aan 18 landen. Haar boek Even tussen ons verscheen in juni.

Hieronder onze 3 vragen aan Jane Fallon!

1. Welk personage uit je eigen boeken is je favoriet en waarom?
De heldin waar ik over aan het schrijven ben, is op dat moment altijd mijn favoriete karakter. Als ik klaar ben met een boek mis ik haar altijd. Maar van al mijn personages zou ik waarschijnlijk Amy kiezen, uit mijn nieuwste roman Faking friends (verschijnt zomer 2019 bij De Fontein, red.), of Paula uit Mijn zoete wraak. Dat zijn allebei echte vechtertjes.

2. Vertel ons iets over jezelf dat niemand anders weet…
Toen ik elf was, was ik figurant in een film; Revenge, heette die. Ze schoten een scene in onze winkel, waar de seriemoordenaar iets kwam kopen. Mijn moeder moest met hem afrekenen. Ze had één zinnetje tekst – ‘Dat is dan sixpence, alstublieft’, maar tegen de tijd dat de film uitkwam, werkten we in Engeland inmiddels met andere munten, en dus hadden ze iemand anders haar zinnetje laten inspreken: ‘Dat is dan twee en halve pence, alstublieft.’  Ze was zo teleurgesteld.

3. Wat is jouw favoriete plek om te lezen en welke snack hoort daarbij?
Ik lees echt overal, maar er is geen betere plek dan je eigen bank. Tegenwoordig heb ik een obsessie met bevroren rode druiven, dus daar neem ik altijd een bak van mee.

Leuk toch? Dat je dit nu weet?
Liefs,
Ester & Tina

Fallon 3D

 

 

 

Koopknop Fallon Even tussen ons

 

 

«

»