TOP
Nieuws

3 vragen aan Jojo Moyes!

Eerder al hadden we de eer om Julie Cohen een paar vragen te stellen. Dit keer mochten we Jojo Moyes een paar vragen stellen! Zo cool! Jojo is eigenlijk wel onze favoriete auteur aller tijden. Jojo was journalist voordat ze fulltime romanschrijver werd. Haar internationale doorbraak was met Voor jou. Ze weet een breed publiek te raken en ontroeren, wat wel blijkt uit het feit dat er inmiddels wereldwijd ruim 31 miljoen van haar boeken zijn verkocht (!). Met Voor jou behaalde ze een ongekend succes. De verfilming ervan, Me Before You, ging in 2016 in première. Jojo Moyes woont met haar man en drie kinderen op een boerderij in Essex. Eerder dit jaar verscheen Voor mij, het derde boek over Louisa Clark. En deze week verscheen Nachtmuziek.

Hieronder onze 3 vragen aan Jojo Moyes!

1. Welk personage uit je eigen boeken is je favoriet en waarom?

Lou Clark, dat kan niet anders, want zij heeft mijn leven veranderd, en na drie boeken is ze echt bij me gaan horen. Ik weet instinctief hoe ze zou reageren, in wat voor situatie dan ook – en dat gebeurt niet vaak met personages.

Maar ik heb ook een zwak voor Sophie uit Portret van een vrouw, want die is alles wat ik stiekem graag zou willen zijn, en voor Margot uit Voor mij, die aantrekt waar ze zin in heeft, zegt wat ze denkt en zich oprecht niet druk maakt om wat andere mensen van haar denken.

2. Vertel ons iets over jezelf dat niemand anders weet…

Ik ben ooit ballenmeisje geweest voor John McEnroe. Het slechtste ballenmeisje dat hij ooit heeft gehad, denk ik.

3. Wat is jouw favoriete plek om te lezen en welke snack hoort daarbij?

Mijn lievelingsplek om te lezen is mijn tuin – tenminste, als de zon schijnt, wat eerlijk gezegd niet zo vaak voorkomt – en daar snoep ik dan het liefst warme popcorn met boter bij.

 

Leuk toch? Dat je dit nu weet? Wij kijken reikhalzend uit naar een nieuw boek van Jojo Moyes!

Liefs,

Ester & Tina

«

»