TOP
Nieuws

3 vragen aan: Julie Cohen

Vaak heb je wel een beeld van een schrijver, (eenzaam achter een laptop, zwoegend op de verhaallijnen van een nieuwe bestseller, of, een meer glamoureuze versie: de hele wereld over vliegen, lange rijen fans overal, goed gevulde bankrekening…) maar of dat klopt? Wij weten het eigenlijk ook niet, het zal voor iedere auteur anders zijn. We kregen de mogelijkheid om een aantal van onze favoriete schrijvers te interviewen (yesssss!). We hebben ze drie vragen gesteld waardoor we ze een klein beetje beter kunnen leren kennen.

Eerder al hadden we de eer om Lucy Dillon een paar vragen te stellen. Dit keer stellen we graag Julie Cohen aan je voor. Julie groeide op in Amerika maar werd tijdens haar studie verliefd op Engeland. Sindsdien woont ze daar, met inmiddels een man, een zoon en een hond. Vorig jaar verscheen Zij, jij en ik en sinds eind april ligt haar nieuwe roman Samen in de winkel.

Hieronder onze 3 vragen aan Julie Cohen!

1. Welk personage uit je eigen boeken is je favoriet en waarom?

Maar dat is een onmogelijke keuze! Dat is net zoiets als kiezen tussen je kinderen. Ze hebben allemaal zo hun onvolkomenheden en mooie kanten, en ik hou van ze, stuk voor stuk, ook van de degene die niet zo sympathiek lijken. Wel vind ik het het leukst om de jonge personages neer te zetten — die hebben zoveel energie, en ze hebben vaak een onverwachte kijk op de wereld. In Samen vond ik het heerlijk om te schrijven over de puber Adam, en de jonge Poppy, en het kind William, ook al gaat hun leven uiteindelijk niet bepaald over rozen. Maar het schrijven over Robbie en Emily vond ik ook ontzettend mooi. In de roman volgen we hen hun hele leven, en ik heb mijn personages eigenlijk nog nooit zó door en door leren kennen. Veel van mijn boeken zijn eerder een momentopname van een deel van het leven van het personage, en daarna laat ik ze weer achter, maar in het geval van Robbie en Emily heb ik bijna zestig jaar van hun leven meegemaakt.

2. Vertel ons iets over jezelf dat niemand anders weet…

Ik kan mijn neus aanraken met mijn tong. Ik weet alleen niet of dat komt doordat ik een uitzonderlijk grote neus heb of een uitzonderlijk lange tong. Misschien wel allebei.

3. Wat is jouw favoriete plek om te lezen en welke snack hoort daarbij?

Ik breng al mijn hele leven de zomer door aan een meer in de Amerikaanse staat Maine, in een huis dat mijn overgrootvader heeft gebouwd. Ik vind het heerlijk om daar te lezen, in een schommelstoel op de veranda, met uitzicht over het meer, en met het geluid van het klotsende water op de achtergrond. Je hebt in Amerika van die kleine feloranje kaaszoutjes, CHEEZ-ITS. Het is natuurlijk troep, en iedere niet-Amerikaan zou er de rillingen van krijgen, maar voor wie houdt van Amerikaans comfort food zijn het de beste zoutjes ooit en ze zijn heel geschikt voor bij het lezen: een perfecte combinatie van knapperigheid, zout en kaassmaak. (Ik heb er een foto bijgedaan, want dit is een belangrijke vraag.)

De favoriete leessnack van Julie Cohen

 

 

 

 

 

 

 

Leuk toch? Dat je dit nu weet? Wij kijken reikhalzend uit naar een nieuw boek van Julie!

Liefs,

Ester & Tina

«

»