TOP
Nieuws

3 vragen aan: Lucy Dillon

Vaak heb je wel een beeld van een schrijver, (eenzaam achter een laptop, zwoegend op de verhaallijnen van een nieuwe bestseller, of, een meer glamoureuze versie: de hele wereld over vliegen, lange rijen fans overal, goed gevulde bankrekening…) maar of dat klopt? Wij weten het eigenlijk ook niet, het zal voor iedere auteur anders zijn. We kregen de mogelijkheid om een aantal van onze favoriete schrijvers te interviewen (yesssss!). We hebben ze drie vragen gesteld waardoor we ze een klein beetje beter hebben leren kennen.

Als tweede stellen we graag Lucy Dillon aan je voor. Lucy Dillon is een Britse bestsellerauteur. Ze is dol op boeken, honden en cake. Haar romans hebben meerdere prijzen gewonnen en worden in heel Europa vertaald en gelezen. Vorig jaar verscheen haar boek Honderd stukjes van mij, die we onlangs ook even hebben Uitgelicht!

Hieronder onze 3 vragen aan Lucy Dillon!

 1. Welk personage uit je eigen boeken heb je het liefst en waarom?
  Ik ben dol op Gina Bellamy – toen ik bij het einde van Honderd stukjes van mij aankwam had ik het gevoel dat ze een vriendin van me was geworden. Gina krijgt zoveel obstakels voor de kiezen in haar leven. Niet alleen haar ziekte en het einde van haar huwelijk, maar ook angstbeelden die haar wakker doen schrikken midden in de nacht over dingen die zijn gebeurd in haar verleden. Ze moet een paar harde waarheden onder ogen zien. Gina is een gewone vrouw met alle fouten en angsten die daarbij horen, maar ze maakt een paar heel dappere beslissingen – ik kan alleen maar hopen dat ik net zo dapper zou zijn als ik in haar schoenen had gestaan!
  O, en Buzz, de windhond uit Honderd stukjes van mij, die heeft ook een stuk van mijn hart gestolen! Ik heb tranen met tuiten gehuild toen ik zijn verhaal moest opschrijven, en ik kon geen ander einde bedenken voor hem!
 2. Vertel ons iets over jezelf dat niemand anders weet…
  Soms doe ik alsof ik mijn eigen kookprogramma op tv aan het presenteren ben als ik alleen thuis ben en in de keuken sta om een cake of het avondeten te maken.
 3. Wat is jouw favoriete plek om te lezen en welke snack hoort daarbij?
  Mijn fijne, enorme, zachte bank met een pot thee ernaast, en als ik er écht een feestje van wil maken, een portie rum butter – een veel te lekkere snack gemaakt van voornamelijk boter, suiker en rum!
  Rum butter
  , mmm, klinkt lekker, daar moeten we het recept maar eens voor opzoeken!Liefs,Ester en Tina

«

»