TOP
Nieuws

3 vragen aan: Nicola Moriarty

Vaak heb je wel een beeld van een schrijver, (eenzaam achter een laptop, zwoegend op de verhaallijnen van een nieuwe bestseller, of, een meer glamoureuze versie: de hele wereld over vliegen, lange rijen fans overal, goed gevulde bankrekening…) maar of dat klopt? Wij weten het eigenlijk ook niet, het zal voor iedere auteur anders zijn. We kregen de mogelijkheid om een aantal van onze favoriete schrijvers te interviewen (yesssss!). We hebben ze drie vragen gesteld waardoor we ze een klein beetje beter hebben leren kennen.

Als eerste stellen we graag Nicola Moriarty aan je voor. Nicola Moriarty woont met haar gezin in Sydney, waar ze lesgeeft aan de universiteit. Ze komt uit een echte schrijversfamilie: ook haar zussen Liane Moriary en Jaclyn Moriarty staan regelmatig in de bestsellerlijsten. Vorig jaar verscheen haar tweede boek De vijfde brief, waarover we onlangs leuk nieuws lazen!

Hieronder onze 3 vragen aan Nicola Moriarty!

  1. Welk personage uit je eigen boeken heb je het liefst en waarom?

    Mijn favoriet is Eden uit De vijfde brief, omdat er zoveel onvermoede diepgang in haar persoonlijkheid zit. Ze heeft die uitstraling van een kunstzinnig buitenbeentje. Ze heeft muzikaal talent, iets waar ik alleen maar van kan dromen – ik zou zo graag kunnen zingen, en ik doe het ook vaak, maar dan vragen m’n kinderen of ik daar alsjeblieft mee wil ophouden… Haar haar zit alle kanten op, ze draagt maffe hoedjes en zwempakken met stippenpatroon en hoewel ze dol is op haar vriendinnen had ze het ook prima gered zónder een groepje meiden om haar heen. Het maakt haar gewoon niets uit wat mensen van haar vinden. Maar tegelijkertijd verbergt ze onder dat luchtige uiterlijk een sterke persoonlijkheid, en ze is niet bang om voor zichzelf op te komen als dat moet. Ze heeft gewoon zo veel meegemaakt.

  2. Vertel ons iets over jezelf dat niemand anders weet…

    Mijn hele leven is zó’n open boek, dat ik soms weleens denk dat iederéén alles over me weet wat er te weten valt! Sterker nog, ik ben er weleens van beschuldigd te veel info over mezelf te delen, vooral op social media. Maar: ik heb vandaag een héle reep chocola op en jij bent de eerste die het hoort, dus dat wist nog niemand over me!

  3. Wat is jouw favoriete plek om te lezen en welke snack hoort daarbij?

    Mijn favoriete leesplek is in de tuin, in de zon (en liefst met een briesje erbij). Mijn favoriete snack daarbij is een kopje kamillethee en een paar stukjes pure chocolade met munt.

Leuk toch? Dat je dit nu weet? Wij kijken reikhalzend uit naar een nieuw boek van Nicola!

Liefs,

Ester en Tina

«

»