TOP
boeken 2020 banner
Nieuws

Boeken die je in 2020 had kunnen ontdekken…

We hebben al even vooruitgekeken naar 2021, maar dit is natuurlijk ook de tijd van terugkijken op het afgelopen jaar. Er zijn heel veel mooie boeken verschenen, maar helaas zijn het niet allemaal bestsellers geworden. We hebben een lijstje gemaakt met boeken die je het afgelopen jaar had kúnnen ontdekken. Misschien zit er nog wel een boek bij dat je wel al op je lijstje had gezet, maar nog niet aan toegekomen bent? We hopen je in ieder geval weer een fijne dosis inspiratie te bieden waarmee jij je volgende boek kunt vinden!

Als je op de titel van het boek klikt, kun je meer over de inhoud lezen, en – als je dat wilt- direct jouw exemplaar bestellen. Je kunt het natuurlijk ook bij jouw plaatselijke boekhandel online bestellen, veel winkels hebben een bestelservice opgezet zodat ze tijdens de lockdown je boeken toch nog snel kunnen leveren.

2020 mijn grootste wens

Lucy Dillon – Mijn grootste wens
Eva ontdekt na de dood van haar man hoeveel ze voor hem heeft opgegeven. Haar nichtje Nancy heeft na het vertrek van haar vader geen woord meer gesproken. Onverwacht vinden ze steun bij elkaar.

Mijn grootste wens is een heerlijk warme en ontroerende roman over hoe steun soms uit de meest onverwachte hoek kan komen.

2020 Famous

Amy Jones – Famous
Ava is beroemd door de realityshow van haar familie; Mags is zangeres en een rijzende ster. Als vrouwen in de spotlights wordt hun leven bepaald door hoe ánderen hen zien. Tot ze de regie terugpakken.

Verslavend! Amy Jones heeft met Ava en Mags twee boeiende, intrigerende en complexe vrouwen neergezet. Een auteur om in de gaten te houden.’
The Globe and Mail

2020 Louis en Louise

Julie Cohen – Louis & Louise
In 1978 wordt een baby geboren – en daar splitst het verhaal. Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Ze maken dezelfde helse nacht mee, en moeten leven met de gevolgen…

Dit is een roman met een gedurfd uitgangspunt over identiteit en hoe je opgroeit als man of als vrouw. Julie Cohen heeft de verhalen over Louis en Louise zo mooi met elkaar verweven, echt ontzettend knap gedaan. 

2020 De L van liefde

Kate Clayborn – De L van liefde

Meg en Reid lijken niets met elkaar gemeen te hebben – zij is illustrator, hij econoom – maar als ze samen New York ontdekken, vinden ze meer dan ze hadden verwacht… Een heerlijke romantische comedy.

Ester is heel enthousiast: ‘Meg en Reid zijn heerlijke personages! Het verhaal speelt zich af in New York en ik zag het tijdens het lezen helemaal voor me: hoe Meg en Reid door New York wandelen. Voeg daar nog wat fijne wendingen aan toe… Ja, echt een lekker boek!’

Zit je nieuwe favoriete boek erbij?

PS Verveel je je in de kerstvakantie? Maak dan onze leuke winterse boekenleggers!

«

»