TOP
Nieuws

De zomer van Anne West

De zomer is in volle gang! Mijn zomer bestaat altijd uit fijne boeken, lekkere cocktails en als het even kan een citytripje. Maar hoe ziet de zomer van auteurs eruit? We vroegen een aantal auteurs om ons te vertellen over hun favoriete zomer ooit of hun meest ideale zomer te beschrijven. Vandaag neemt Anne West je mee op haar ultieme zomervakantie.

Mijn ultieme zomerbeleving is eigenlijk vrij eenvoudig: een verblijf in een heerlijk, rustig gelegen huisje in de natuur met een mooie, ruime tuin, het liefst met uitzicht. Ik neem altijd een stapel boeken mee in de hoop dat ik die dan eindelijk eens kan lezen. Maar omdat ik ook zo van wandelen en fietsen houd, kom ik aan dat lezen toch weer niet zoveel toe. Ik trek er graag op uit voor lange tochten, het liefst op de fiets. Ik vind het heerlijk om dan door bossen, weilanden en allerlei onbekende dorpjes te fietsen. Wat ik echt altijd doe is de lokale bakker bezoeken. Even kijken wat zij voor gebakjes hebben staan en of ze misschien nog lekkere koeken hebben voor onderweg. Ik houd niet zo van de standaard restaurants, maar ook in het echte leven vind ik het heerlijk om naar een theetuin te gaan. Of naar een ijsboerderij. Al met al zijn mijn vakanties over het algemeen niet zo gezond, maar wel heel lekker. In de avonden probeer ik dan toch nog wat te lezen. Ik bewaar altijd bijzondere boeken, waar ik me echt op verheug, voor de zomervakantie. Ik lees voornamelijk historische biografieën. Ik vind het heel inspirerend om te lezen hoe mensen, geplaatst in een bepaalde situatie, iets hebben gemaakt van hun leven ondanks soms moeilijke omstandigheden. Op dit moment ligt Thera Coppens ‘Johanna en Margaretha’ op mijn nachtkastje en hoewel de levens van deze twee vrouwen zich zo’n 900 jaar geleden afspeelden, boeit het verhaal me enorm dus hier kom ik deze zomer wel weer mee door! Kortom: geef me een goed boek, een fiets, wat natuur en een goede bakker en ik heb een geweldige zomer!


De kleine theetuin in de duinen – Anne West

Reis mee naar Texel in De kleine theetuin in de duinen van Anne West. Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen. Anne West brengt met dit eerste deel van een gloednieuwe trilogie een feelgoodroman vol warmte, sfeer en herkenbare details.

«

»