TOP
Nieuws

De zomer van Annemartien Berkelaar

De zomer is loopt alweer op z’n einde! Mijn zomer bestaat altijd uit fijne boeken, lekkere cocktails en als het even kan een citytripje. Maar hoe ziet de zomer van auteurs eruit? We vroegen een aantal auteurs om ons te vertellen over hun favoriete zomer ooit of hun meest ideale zomer te beschrijven. Vandaag vertelt Annemartien Berkelaar als laatste over haar zomer in Toscane.

Een paar jaar geleden nodigde mijn zus Joleen mij uit om met haar mee te gaan op vakantie. Het plan was om een weekje in juni naar Toscane te gaan. Zij zou daar gaan beeldhouwen en ik zou dan alle tijd hebben om te werken aan mijn tweede roman. Ik vond het best bijzonder, want het was voor het eerst dat ik zo lang alleen weg zou zijn zonder mijn man en kinderen. De omgeving van Toscane, waar ik al eens eerder was geweest met mijn ouders, vond ik overweldigend mooi. Het landgoed waar we verbleven en alle mensen die daar ook waren om te beeldhouwen hebben me geïnspireerd tot een verhaal over twee zussen. Het was een heerlijk boek om te schrijven, omdat ik kon putten uit al mijn eigen ervaringen, maar geen van de mensen die ik daar ontmoet heb, komen terug in het boek. Dat is zo fantastisch aan schrijven, je verzint mensen, die niet bestaan, maar soms wel kenmerken hebben van personen die je kent of tegen bent gekomen. De uitgever Z&K hebben het verhaal enthousiast ontvangen en er een prachtige cover voor gemaakt. Ik ben hier heel blij mee, omdat het precies de sfeer uitstraalt die ik in het boek probeer te beschrijven.

Dit boek schreef zichzelf (ik snap eindelijk wat een auteur met die uitspraak bedoelt 😉 en daarom komt er volgend jaar een vervolg. Die ene week in juni heeft dus heel veel opgeleverd!


Betoverend Toscane

Zeven Nederlandse vrouwen gaan in ‘Betoverend Toscane’ van Annemartien Berkelaar op beeldhouwcursus op een landgoed in Italië, ieder met een ander doel. Zo is er de 28-jarige Chloë, op zoek naar de liefde van haar leven, terwijl de 35-jarige Baukje juist vlucht voor haar opdringerige ex. Fenna kampt met een legenestsyndroom en Suzan verloor onlangs haar man, waardoor ze haar zin in het leven kwijt is. Tot slot is er Anouk, die niets liever wil dan haar hart volgen, maar nog koudwatervrees heeft. In deze feelgoodroman van Annemartien Berkelaar krijgen lezers er zeven nieuwe vriendinnen bij en wanen ze zich een paar heerlijke uren in Toscane.

«

»