TOP
Nieuws

De zomer van Chantal Claassen

De zomer is in volle gang! Mijn zomer bestaat altijd uit fijne boeken, lekkere cocktails en als het even kan een citytripje. Maar hoe ziet de zomer van auteurs eruit? We vroegen een aantal auteurs om ons te vertellen over hun favoriete zomer ooit of hun meest ideale zomer te beschrijven. Vandaag deelt Chantal Claassen haar mooiste zomer ooit in Zwitserland.

Zodra de zon begint te schijnen word ik vrolijk, dat is altijd al zo geweest. Mijn ultieme zomerherinnering is van toen ik jaren geleden een lange periode in Zwitserland werkte bij een groot appartementencomplex in een vakantiedorp, middenin de Walliser Alpen. Samen met een andere Nederlandse woonde ik tijdelijk in een gezellig appartement met prachtig uitzicht over de uitgestrekte bergvlakten, recht boven een bakkertje. Iedere ochtend als de wekker ging was de geur van versgebakken brood het eerste wat ik rook. Zo wil je iedere dag wel wakker worden!

Nadat ik mijn verse broodjes op mijn balkonnetje had opgegeten, ging ik aan het werk achter de receptie. Vooral de momenten dat gasten kwamen inchecken waren mijn favoriet: op het oog vermoeide gasten meldden zich, na een lange reis, met hun reserveringsbewijs aan mijn balie. De verrassing als bleek dat ik Nederlands sprak tekende zich vaak af op hun gezichten en was altijd grappig om te zien. Hun ingestudeerde Franse zinnetjes (je uhm reserve un appartement) bleken niet nodig en ze werden gewoon in hun moedertaal te woord gestaan. De eerste meevaller van hun vakantie!

Tussen de middag was ik altijd vrij en dan ging ik met collega’s en vrienden die ik daar had gemaakt picknicken in de bergen, een mooie bergwandeling maken of heerlijk kaasfonduen in een van de restaurants van het vakantiedorp.

Na het werken ‘s avonds doken we de discotheek of een barretje in en had ik echt de tijd van mijn leven. Op vrije dagen nam ik vaak de skilift om nog hoger de bergen in te gaan voor dauwtrappen of een eindeloze wandeling. Of ging ik samen met mijn huisgenoten heerlijk winkelen in Sion, Lausanne of Montreux. Als we niet gingen winkelen of wandelen, dan streken we regelmatig neer aan een bergmeertje, waar we urenlang konden zwemmen en genieten van de zon en het fraaie bergzicht.

Die zomer leek eindeloos en ondanks dat ik moest werken, heb ik nooit meer zo’n groot vrijheidsgevoel ervaren als daar in het mooie dorp Veysonnaz.

Ik denk nog steeds met een warm gevoel terug aan die periode en als ik bepaalde liedjes hoor, ben ik gewoon op slag weer in dat pittoreske dorp in Zwitserland voor een van de mooiste zomers in mijn leven.


Flessenpost – Chantal Claassen

Flessenpost van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Flessenpost is het debuut van de Nederlandse feelgoodauteur Chantal Claassen en het eerste boek in haar heerlijk zomerse Beachclub Esperanza-serie.

«

»