TOP
Nieuws

Twee fijne zomerseries waar je nu aan wil beginnen!

Dit warme weer vraagt om heerlijk luchtig leesvoer, lekkere feelgoodboeken die je met een glimlach op je gezicht leest. We willen graag twee hele fijne zomerseries tippen die perfect zijn voor dit weer. Het zijn allebei e-bookseries, dus ideaal voor als je nog op vakantie gaat of een dagje richting het strand, park of een andere fijne plek. Je zet ze makkelijk op je e-reader of telefoon, ‘t weegt niks en je kunt urenlang lekker lezen!

Klik op cover als je meer wilt weten en op de knop onder het boek als je direct wilt bestellen (je komt dan terecht bij onze webshop Boekenwereld.com, daar kun je het e-book gelijk downloaden)!

De wereld van Zoë – Susan van Eyck

Susan van Eyck schrijft en fotografeert. Ze woont met haar man en twee kinderen in Leiden. Ze debuteerde met het veelgeprezen Mijn beeld van jou, dat gevolgd werd door Stuk van jou en de prequel novelle Weg van jou, en nu is er de serie ‘De wereld van Zoë’.

Welkom in de niet-zo-perfecte wereld van Zoë. Ze heeft een saaie kantoorbaan die de rekeningen nét niet dekt, deelt al sinds haar studie een huis met Robin (die inmiddels wél heel volwassen een eigen bedrijf heeft), en van haar droom om schrijver te worden komt ook een stuk minder terecht dan het plan was.
Maar als ze min of meer bij toeval in een schrijversworkshop terechtkomt, besluit ze nu eindelijk werk te maken van haar plannen. Dat de leraar de aantrekkelijke bestellerauteur Roland van Koppen is, helpt ook wel om haar aandacht vast te houden. Als Roland aanbiedt Zoë één op één te begeleiden, is Zoë dolgelukkig met die kans, maar gaan bij Robin alle alarmbellen af.
Zoë heeft het gevoel dat nu eindelijk het perfecte moment is aangebroken om haar droom te realiseren – maar tegen welke prijs?
Alles lijkt eindelijk van een leien dakje te gaan: haar relatie met Robin loopt prima, en ze is hard aan het werk aan haar boek. Maar met een fulltimebaan blijft er weinig tijd over voor het schrijven. Dus als ze de kans krijgt een paar weken een klein huisje op de hei te huren om aan haar boek te werken, raapt ze haar moed (en haar spaargeld) bij elkaar om erheen te gaan. De eigenaar van het huisje, Thom, is zelf ook een schrijver, en hij maakt er geen geheim van dat hij interesse heeft in méér dan haar boek – maar als Robin onverwachts voor de deur staat, beseft Zoë dat haar vriendschap met Thom misschien niet zo onschuldig is als het leek. Zoë dacht haar problemen achter zich te laten door naar een nieuwe plek te reizen – maar hoever je ook reist, je verleden reist met je mee…
Zoë lijkt eindelijk haar leven helemaal op orde te hebben: zij en Robin hebben hun relatie weer op de rit, en ze werken nu zelfs samen in zijn lunchroom. Wat Robin betreft is het nu volle kracht vooruit: hij heeft grootse plannen voor hun toekomst samen. Wat Zoë betreft wellicht iets té grootse plannen, maar hoe kan ze dat zeggen nu hij eindelijk zo gelukkig is? Maar dan komt opeens een spook uit het verleden de boel weer overhoop gooien. Thom, de man die Zoë bijna haar relatie met Robin kostte, blijkt haar manuscript gestolen te hebben. Robin begrijpt niet waarom Zoë zich dat zo aantrekt – en bovendien, ze hebben nu toch een nieuwe droom? Waarom zou dat dan nog uitmaken? Zoë staat voor een moeilijke keuze: haar droom loslaten en meegaan in Robins plan voor hun toekomst, of opnieuw alles op het spel zetten door haar eigen plan te trekken…De Foodtruck-serie van Saskia M. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn won de Kobo Talent-wedstrijd met haar feelgoodroman Recept van geluk en is daarna niet meer gestopt met schrijven. Inmiddels heeft ze meerdere series op haar naam staan, waaronder de Geluk-serie, de Liefde in Milaan-serie en de Foodtruck-serie.

Ramona Loekman volgt met frisse tegenzin een studie op de universiteit. In de weekenden staat ze met haar broer Sam en hun foodtruck ‘Saté van Sam’ op festivals. Er is één goede reden waarom ze het op de uni uithoudt: Timo. Hoewel ze ervan overtuigd is dat het nooit wat wordt tussen haar en deze knapperd, houdt ze toch een stiekeme crush. Justus de Vries is de leadzanger van de immens populaire band Just Did It!. Zingen, componeren en gitaar spelen is wat hij het allerliefst doet, maar van het imago ‘sexy rokkenjager’ wat de nieuwe bandmanager hem wil aanmeten krijgt hij flink de zenuwen!
Wanneer Ramona op Instagram ziet dat de arrogante Alexia met ‘haar’ Timo op een feestje is, besluit ze in een opwelling ook te gaan. Beter strijdend ten onder dan lijdzaam toezien hoe hij ingepalmd wordt door die heks! Nooit een goed idee: jezelf moed in drinken en je beste vriend proberen te versieren. De opa van Justus is zijn grootste vriend en vertrouweling: een baken van rust in het hectische leven van de zanger, maar Justus heeft zorgen om zijn gezondheid. Tel daarbij de komst van een ‘imagodeskundige’ op om het product ‘Justus’ met flink wat sexappeal in de markt te zetten en de leadzanger krijgt twijfels over wat hij nu echt wil.
Ramona en Sam worden ingehuurd om met ‘Saté van Sam’ op de verjaardag van Alexia te verschijnen, waar Justus met zijn band optreedt. Sanne, de vriendin van Ramona, bedenkt een ‘briljant’ plan om ervoor te zorgen dat Timo Ramona eindelijk ziet staan én om Justus te verlossen van het imago dat hij volgens die maffe imagodeskundige Heinz moet opbouwen. Op het Summerbreeze festival komt alles in een episch hoogtepunt tot een zinderende ontknoping.

Zet jij deze fijne series op je zomer-leeslijstje? Laat het ons weten op Instagram.
Wil je als eerste op de hoogte blijven van onze nieuwe boeken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

«

»