TOP
banner Jane Fallon
Nieuws

Jane Fallon in de spotlight

We willen de komende tijd af en toe onze favoriete schrijvers in de spotlight zetten. Dit keer is dat Jane Fallon. Wij zijn groot fan van haar boeken en haar stijl. Jane Fallon is de koningin van de sweet revenge, ze schrijft heerlijke boeken waarin de vrouwen in de hoofdrol eigenlijk altijd ‘wraak’ nemen. Maar wel op een hele leuke en humoristische manier. Haar boeken lezen heerlijk weg, laten je meeleven met de hoofdpersoon, maar zijn nooit echt zwaar. En dat is heerlijk, we hebben al genoeg aan ons hoofd toch? Dit zijn gewoon echt lekkere boeken!

We hebben Jane Fallon een tijdje geleden geïnterviewd over haar favoriete personage, favoriete leessnack en meer, superleuk. Jane is naast auteur ook televisieproducent. Ze woont samen met acteur Ricky Gervais in Hampstead, Londen. Jane en Ricky zijn samen sinds 1982 en hebben elkaar tijdens hun studie ontmoet. Ze hadden lange tijd kat Ollie, maar sinds haar dood in maart 2020 hebben ze een nieuwe kat Pickle.

‘Jane Fallon weet je haar boeken in te trekken. Ze is een ster in het schrijven van onverwachte plotwendingen, en haar levensechte personages hebben net als in het echte leven een engeltje én een duiveltje op hun schouder…’ Daily Mail

‘Jane Fallon heeft een scherp oog voor details en weet haar publiek moeiteloos geboeid te houden.’ Sunday Express

Hieronder vind je haar meest recente boeken. Eerdere boeken van haar, er zijn er in totaal al acht in het Nederlands verschenen, zijn als e-book beschikbaar, onderaan dit artikel hebben we die ook even voor je op een rijtje gezet.

Jane Fallon cover Mijn zoete wraak

Mijn zoete wraak

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.
Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten.
Want wraak is zoet. Toch?

Over zoete wraak gesproken: 
“Vandaag ben ik voor mijn gevoel uren bezig met het bakken van twee ladingen brownies. De ene lading is een hartaanval op een bordje, vergeven van de boter en suiker, en de ander is een of ander raar mengsel van cannellinibonen, kokosbloem, zoetstof en cacaopoeder. Ik heb het recept van een hyperactieve YouTuber die allerlei ideeën voor gezonde toetjes heeft gepost. Op weg naar de bushalte kom ik dagelijks langs de ecosupermarkt (al was ik er nog nooit naar binnen geweest), dus daar had ik alles gekocht was ik nodig had. Joost mag weten waar het naar smaakt, maar er zitten maar vijfenveertig calorieën in een brownie. De baksels zien er precies hetzelfde uit. Als je het niet wist, zou je het verschil niet zien. Straks neem ik zelf een superfoodbrownie, en krijgt Robert er zogenaamd ook zo eentje, terwijl hij eigenlijk de versie met maar liefst driehonderd calorieën per stuk krijgt.” uit: Mijn zoete wraak, Jane Fallon⠀

Even tussen ons cover

Even tussen ons

Holly en Roz zijn het perfecte team. Ze delen een kantoor, hetzelfde gevoel voor humor en al hun geheimen. Maar als Holly haar droombaan aangeboden krijgt, lijkt het wel alsof Roz niet zo blij voor haar is als ze had verwacht. En opeens beginnen haar kleine dingen op te vallen die niet helemaal kloppen.
Hoeveel van Roz’ verhalen over haar picture perfect-leven is er eigenlijk echt waar? Wie is de échte Roz? En zijn Holly’s geheimen bij haar wel in goede handen…?

Jane Fallon cover Even goede vrienden

Even goede vrienden

Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen…
De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda…

Deze zomer: een nieuw boek van Jane Fallon!

Komende zomer verschijnt het nieuwste boek van Jane Fallon bij Uitgeverij De Fontein: Leuke nieuwe buren (Queen Bee).

Hier gaat het over: Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in The Close, een dure straat in Londen. Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op Al, Stella’s aanstaande, verslechtert de sfeer. Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen… 
Dat is weer een heerlijk verhaal en ideaal voor de zomer (hopelijk naast het zwembad)!

Eerder verschenen boeken van Jane Fallon zijn als e-book verkrijgbaar. Klik op de titel voor meer informatie en om direct te bestellen bij onze partner Boekenwereld.com.

Krijg je wel
De vrouw: Stephanie heeft geen enkele reden om aan de trouw van haar man James te twijfelen. Maar als ze een sms je vindt van ene Katie, besluit ze uit te zoeken hoe het zit. Haar man: James was nooit van plan geweest om een dubbelleven te leiden. Een vrouw en kind in Londen en een vriendin op het platteland: het is doodvermoeiend. Zijn minnares: Katie is gelukkig met haar vriend James. Maar nu beweert ene Stephanie dat ze James vrouw is…

Op de man af
‘Sprankelend en verrassend. Een weergaloos debuut!’ Elle
‘Ik vloog erdoorheen en vond het fantastisch. Het slaat de spijker op z’n kop!’ The Bookseller

Tegen beter weten in
Jen heeft iets schokkends ontdekt. Als ze het aan haar man Jason vertelt of aan zijn familie, maakt dat alles kapot. Wat als ze het aan helemaal niemand vertelt? Hoe lang kan ze leven met een leugen?

Tussen twee zussen
Abi is altijd ‘het zusje van’ geweest. De drie jaar oudere Caroline – of nee, Cleo, zoals ze genoemd wil worden – werd op haar vijftiende ontdekt en boekte internationaal succes als model. De zussen zijn uit elkaar gegroeid, maar Abi houdt zich voor dat dat maar tijdelijk is. Nu, dertig jaar later, nodigt Caroline Abi uit om twee maanden te komen logeren. Eindelijk zullen de zussen weer hun onderlinge band aanhalen – toch?

Vierspel
‘Herkenbaar, af en toe schaamteloos en erg humoristisch.’ Flair
‘Dit boek heeft alles: het is humoristisch, ontroerend en heeft enorme vaart.’ Daily Express

«

»