TOP
Nieuws

Onderweg lezen: Tips & Tricks van Tina

Ik zit veel in het openbaar vervoer. Dat is vooral omdat ik niet in dezelfde stad woon als dat ik werk, ongeveer aan de andere kant van het land woon dan mijn familie en ik vrienden op verschillende plekken in Nederland heb. Eerlijk gezegd gaan veel van die uren op aan naar buiten staren, nog even een dutje doen of muziek luisteren. Maar eigenlijk lees ik toch echt het liefst een boek. Vandaag deel ik mijn tips & tricks om onderweg meer te kunnen lezen!

  • Zorg dat er altijd een boek in je tas zit
  • Ga op zoek naar een boekenlegger die blijft zitten in je boek: magneet of elastiek of iets anders handigs. Niks is zo ergerlijk als een boek waar de boekenlegger uit gevallen is. Dan ben je eerst de halve reis bezig met zoeken waar je ook alweer gebleven was
  • Probeer in de trein zo vaak mogelijk in een stiltecoupé te gaan zitten. Rustige omgeving = meer focus om te lezen
  • Lukt het niet om een rustige plek te vinden en kun je je niet concentreren? Maak dan een fijne afspeellijst waar je bij kunt lezen
  • Reis je altijd met een vervoersmiddel dat superdruk is en kun je niet altijd zitten? Probeer een e-book. E-books zijn heel goed te lezen op je telefoon (die heb je vaak toch al bij de hand) of met een e-reader natuurlijk. Is toch een stuk makkelijker lezen als je niet lekker kunt zitten.
  • Luisterboeken zijn ook echt ideaal voor onderweg. Niet alleen in het openbaar vervoer, maar ook als je in de auto of op de fiets zit. Koptelefoon op en lezen (luisteren) maar!

 

Hopelijk helpen deze tips je om meer boeken te lezen onderweg!

Happy reading,

Tina

 

Op dit moment in mijn tas:

 

 

 

 

 

 

 

«

»