TOP
boekhandels
Nieuws

Onze favoriete boekhandels

Stel je hebt een dagje vrij en je agenda is nog niet volgepland met afspraken of dingen die moeten. Op zo’n dag gaan wij het liefst even naar de boekhandel in de buurt om lekker rond te struinen. We tippen natuurlijk altijd boeken, maar vonden het nu wel eens tijd voor een een lijstje met onze favoriete boekhandels!

Wij houden ervan om al die mooie boeken bekijken, de achterkant en eerste pagina even lezen, soms even aan het boek ruiken. En dan bedenken welk boek mee naar huis mag. Een boek voor iemand anders uitzoeken als cadeau vinden we ook altijd erg leuk. We zien natuurlijk zelf veel boeken langskomen, maar in de boekhandel worden we altijd weer verrast en goed geholpen. Bekijk hieronder onze tips!

Wil je meer weten over een van deze boekhandels? Klik dan op de naam, dan kom je op de website van de boekhandel uit.

Boekhandel Broese in Utrecht

Boekhandel Broese is voor ons toch wel dé boekhandel in Utrecht stad. Sinds vorig jaar zit de winkel op een nieuwe plek, in het voormalig postkantoor aan de Neude. Het is echt een prachtige winkel geworden. Ruim opgezet en met leuke horeca. Dus als je een keer in de buurt bent, neem even de tijd om heerlijk te struinen bij Broese. Ga je geen spijt van krijgen!

Boekhandel Den Boer - Baarn

Boekhandel Den Boer in Baarn

Deze fijne boekhandel zit bij Tina in de buurt, dus als ze een cadeau voor iemand zoekt is dit haar go to winkel in de buurt. De etalage wordt altijd mooi ingericht en ze geven je goed advies.

De Larense Boekhandel in Laren

Deze moest op het lijstje. Tina heeft een tijd bij deze leuke boekhandel gewerkt. In een prachtig oud pand in het mooie Laren, waar ook altijd een kopje koffie voor je klaar staat voor tijdens het rondkijken. En in Tina’s bescheiden mening natuurlijk superleuke boekverkopers die je altijd met het mooiste boek naar huis sturen!

Boekhandel Dominicanen - Maastricht

Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Vaste prik als we een weekend naar Maastricht gaan, even langs Domincanen. De winkel is gevestigd in een oude kerk en dat geeft het echt heel veel sfeer. De winkel is groot en heeft een ruim assortioment, voor ieder wat wils!

Boekhandel Kees in Vleuten, De Meern

Dit is een hele leuke boekhandel bij Ester in de buurt, het is niet heel groot, maar ze hebben er alles wat je nodig hebt. Een mooie selectie kinderboeken, kookboeken en natuurlijk thrillers en romans. Naast boeken gaat Ester er ook graag heen voor cadeautjes, ze hebben er van alles!

En er is meer…

Er zijn ook nog genoeg winkels die we nog op ons wensenlijstje hebben staan. Winkels waar we heel graag nog eens heen willen, maar nog niet zijn geweest. Bijvoorbeeld Waanders In de Broeren in Zwolle, Van der Velde in Leeuwaren. Maar ook gaan we graag nog eens buurten bij Boekhandel Westerhof in Zwolle. Of het Paard van Troje in Goes, Boekhandel Thomas in Bergen, Boekhandel Plukker in Schagen. We hebben echt zoveel mooie boekhandels in Nederland (en natuurlijk ook in België, maar daar komen we niet zo vaak)! We moeten ze koesteren, dus ga langs en koop een boek :-)!

We zijn natuurlijk ook heel benieuwd wat jouw favoriete boekhandel is, laat je het ons weten op Instagram of Facebook? Misschien kunnen we de volgende tiplijst wel vullen met jullie favoriete boekhandels!

«

»