TOP
Nieuws

Sophie Green uitgelicht!

Sophie Green schrijft heerlijke hartverwarmende boeken over (soms onverwachte) vriendschappen tussen vrouwen en familie. Ze omschrijft de hoofdpersonen zo mooi, de personages zijn levensecht en herkenbaar. In ieder boek staat een andere groep vrouwen centraal die op het eerste oog niet echt iets met elkaar te maken hebben, maar elkaar bijvoorbeeld tegenkomen bij een yogaclub, of op het strand om in de zee te gaan zwemmen. Er ontstaat een band tussen de vrouwen en je leeft ontzettend met ze mee. Dit zijn echt perfecte boeken om lekker mee op de bank te kruipen op deze koude herfstavonden. Wij zijn, zoals je merkt, groot fan van haar mooie romans en kunnen niet wachten om aan een nieuw boek van haar te beginnen. Ben jij ondertussen ook benieuwd geworden naar de boeken van Sophie Green? We hebben haar boeken voor je op een rijtje gezet!

Boek; De leesclub aan het einde van de wereld van Sophie Green

De leesclub aan het einde van de wereld

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.
Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje ‘verderop’ – ruim een uur rijden – woont, maken de groep compleet.
Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken – en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

De zwemclub van Shelly Bay

Australië, 1982. In een slaperig stadje aan de kust neemt Theresa zich voor om elke ochtend bij zonsopgang te gaan zwemmen in Shelly Bay. Weduwe Marie zwemt al haar hele leven vanaf hetzelfde strand. De 25-jarige Leanne zoekt ontspanning van haar werk als verpleegster – want hulp bieden is een stuk makkelijker dan hulp vragen. Elaine is net verhuisd vanuit Engeland en heeft in Australië geen andere vrienden gevonden dan de fles. Deze vier vrouwen ontmoeten elkaar bij toeval op het strand van Shelly Bay, en vormen een zwemclub. Daarmee ontstaat een vriendschap die hun levens verandert.

Boek: De zwemclub van Shelley Bay van Sophie Green

De yogaclub van Orange Blossom House

Queensland, Australië, 1993. Grace Maud is 74 en voelt elk jaar in haar botten. Patricia heeft haar dromen van reizen en avontuur achter zich gelaten om voor haar ouders te zorgen. Voor Dorothy is elke dag een gevecht: om haar café draaiende te houden, en om niet toe te geven aan de wanhoop dat zij en haar man misschien nooit een kind zullen krijgen.

Drie vrouwen die zoeken naar iets om hun leven meer inhoud te geven, vinden elkaar in het plaatselijke buurtcentrum, waar nieuwkomer Sandrine met yogalessen is gestart. Samen zullen deze vrouwen ontdekken dat het leven nog veel meer voor hen in petto heeft dan ze dachten…

Welk boek van Sophie Green wil jij het liefst meteen gaan lezen? Laat het ons op Instagram weten!

«

»