TOP
tips meer lezen herfst
Nieuws

Tips om meer te lezen deze herfst!

De afgelopen dagen zitten we nog vol in een heerlijke nazomer, maar de herfst komt eraan. Nog even en het wordt weer guur en nat buiten. Superjammer, maar één voordeel: dan komen er wel weer meer knusse-op-de-bank-met-een-boek-avonden aan. En dat heeft toch ook wel wat. 
Neem jij je ook altijd voor om meer te lezen, maar lukt het toch niet echt? Hoe zorg je er nou voor dat je deze herfst wel aan lezen toekomt en eindelijk alle boeken van je TBR stapel gaat lezen? Wij hebben de beste tips om meer te lezen voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: zet je mobiel uit/laat ‘m in je tas op de gang/zet ‘m op vliegtuigstand

We zijn echt wel een beetje vastgeplakt aan onze telefoons tegenwoordig. Even checken hoe het op Instagram of Facebook is en je bent weer een half uur kwijt. Even een recept opzoeken op Pinterest en je bent afgeleid door die leuke outfit en pint vervolgens een bord vol met mooie laarzen. We weten niet hoe het met jullie is, maar wij zijn toch best snel afgeleid.
Er zit dus maar één ding op: uit dat ding! Of in ieder geval uit het zicht. En dan snel thee zetten, dat heerlijke boek pakken en op de bank ploffen.

Tip 2: lees altijd voor je gaat slapen

Een boek lezen is super ontspannend (ok, een hele spannende thriller misschien niet altijd…), zeker voor het slapengaan is het een goed idee om wat te lezen. Veel beter dan nog een keer door Instagram scrollen, appen of een serie kijken. Maak er een gewoonte van om een fijn boek bij je bed neer te leggen en lees een stukje. Al is het maar een paar bladzijden. Je gaat lekkerder slapen, geloof ons. En als je iedere avond leest, heb je zo weer een boek uit!

Tip 3: plan het in

Je plant heel veel afspraken in, leuke dingen met familie, vriendinnen, uitjes, wanneer je boodschappen doet, gaat sporten etc. Waarom zou je een ochtendje lezen niet inplannen? Zet een kruis in je agenda en begin in dat boek dat al tijden ligt te verstoffen.

Tip 4: stop standaard een boek in je tas

Ben je vaak onderweg, naar familie die verder weg woont bijvoorbeeld? Als je met het OV reist, ligt de extra leestijd eigenlijk voor het grijpen. In die anderhalf uur naar Maastricht kun je echt flink doorlezen! Ook als je samen met je vriend/vriendin met de auto op weg gaat, kun je best lezen (tenzij je er misselijk van wordt, dan vooral niet doen! En ok, met kleine huilende kinderen achterin zal het misschien niet gaan…). Ester heeft hele boeken uitgelezen op weg naar Italië vorige zomer.

Tip 5 : maak een lekker leeshoekje

Als je wat dagen vrij hebt in de herfstvakantie, kun je in je huis misschien wel een lekker leeshoekje maken. Een plek waar je lekker kunt zitten/liggen, met fijne kussens en een dekentje en natuurlijk dat stapeltje boeken in de buurt. Het kan handig zijn om dit hoekje niet in de buurt van de tv te maken, maar juist aan de andere kant van de woonkamer. Bij een raam met mooi uitzicht, in je slaapkamer, op zolder (wij weten natuurlijk niet hoe je huis eruit ziet…). Een beetje een rustige plek met niet te veel afleiding waar je je helemaal op je gemak voelt. Als je daar heen gaat weet je: nu ga ik even lekker lezen!

We hopen dat deze tips om meer te lezen je een beetje op weg helpen!
Groetjes,

Ester & Tina

Zoek je nog een fijn boek? Wat dacht je van Graag gedaan, Noni Blake van Claire Christian? Zo’n leuk, lief, mooi en sexy boek. Echt een aanrader! ♥

Noni Blake 3D

 

Nog meer inspiratie nodig? Check dan deze blogs!

«

»