TOP
Nieuws

Zomerboekentips!

Wat een heerlijk weer is het! En de vooruitzichten zijn ook geweldig, het lijkt wel zomer. We dromen alvast een beetje van een heerlijke vakantie, ergens op een berg in Italië, een mooi huisje met een prachtig zwembad, een lekker ligbedje in de schaduw en een heerlijke cocktail met een parapluutje… Die droom is natuurlijk niet compleet zonder een fijn boek voor bij het zwembad. We tippen hieronder de boeken waar wij het meest naar uitkijken deze zomer. Welke zou jij in je koffer stoppen?

Het is natuurlijk nog maar de vraag of we op vakantie kunnen deze zomer, maar áls we kunnen, dan nemen we deze boeken zeker mee. En als we niet kunnen gaan, pakken we deze boeken erbij in onze tuin of op het balkon en wanen we ons, met onze voeten in een opblaasbadje, alsnog in Italië…

De ultieme zomerboekentip van Ester

‘Lezen tijdens de zomervakantie vind ik echt ultiem ontspannen, mijn kinderen aan het plonzen in het zwembad en ik op een ligbedje ernaast met een boek. Op vakantie lees ik boeken vaak in één keer uit, heerlijk vind ik dat. Ik lees dan trouwens van alles: af en toe een thriller, dan weer een meer literair boek, maar een fijne feelgood, dat is toch wel het ultieme zomerleesvoer. De boeken van Nicky Pellegrino zijn heel leuk. Het is lekker luchtig, ze spelen zich af in Italië, de personages zijn leuk, er zit altijd wel een fijn liefdesverhaal in en er wordt heerlijk in gegeten en gedronken! Ik waan me echt in Italië als ik haar boeken lees. Ik kijk enorm uit naar haar nieuwe roman Dromen van Italië.’


Dromen van Italië
Nicky Pellegrino

14-07-2020 | € 20,- | ISBN 9789026151620

Dit is echt iets voor mij

 

 

“Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts ÉÉN EURO per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.”

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen.  Maar ook van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en ‘een project’ zoeken. En van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

De ultieme zomerboekentip van Tina

‘Toen ik zag dat er een nieuw boek van Jane Fallon was ik gelijk enthousiast! Haar boeken zijn echt heerlijk, vol met humor en de perfecte boeken voor de zomer. Je kunt niet stoppen met lezen en ik lach altijd meerdere keren hardop. Misschien moet je deze dus niet lezen als je ergens op een stille plek zit… Eigenlijk zou ik rond de verschijningsdatum van Even tussen ons naar Griekenland gaan voor een weekje in de zon. En ik zag me al op een Grieks dakterras zitten met een lekkere cocktail of op een strandbedje onder een parasol. Nu verplaats ik dat strandbedje wel naar mijn eigen balkon, zorg ik alsnog voor een lekkere cocktail en ga ik dit boek in één ruk uitlezen!’

Even tussen onsJane Fallon
23-06-2020 | € 20,- | ISBN 9789026149726

Deze wil ik lezen

 

 

Holly en Roz zijn het perfecte team. Ze delen een kantoor, hetzelfde gevoel voor humor en al hun geheimen. Maar als Holly haar droombaan aangeboden krijgt, lijkt het wel alsof Roz niet zo blij voor haar is als ze had verwacht. En opeens beginnen haar kleine dingen op te vallen die niet helemaal kloppen.
Hoeveel van Roz’ verhalen over haar picture perfect-leven is er eigenlijk echt waar? Wie is de échte Roz? En zijn Holly’s geheimen bij haar wel in goede handen…?

Jane Fallon is televisieproducent en auteur. Even tussen ons is haar achtste roman. Ze woont samen met acteur Ricky Gervais.

Welke boek stop jij het liefst in je koffer deze zomer?

 

P.S. Heb je behoefte aan meer tips? Bijvoorbeeld van boeken die recent verschenen zijn en waarmee je nu direct de tuin in kunt duiken? Bekijk dan dit artikel:

Lente-leestips!

«

»