TOP
afbeelding met rozen, een boek en een kopje thee
Nieuws

5 redenen om feelgood te lezen

Feelgood is ons favoriete genre! Wij kunnen ons urenlang verliezen in de fijnste feelgoodromans. Het zijn gewoon héérlijke boeken vol met humor en romantiek. De hoofdpersonen hebben het niet altijd even makkelijk (herkenbaar!), toch hebben de boeken altijd een goed einde. Nog niet overtuigd? We hebben 5 redenen om feelgood te lezen voor je op een rijtje gezet. En uiteraard tippen we ook 5 heerlijke feelgoodboeken die je nú wilt lezen!


Feelgood kan altijd!

Of je nou in je bikini op het strand ligt, of met een dekentje op de bank, een heerlijke feelgoodroman is altijd goed. Druilerige regendag? Geen probleem! Met een feelgoodroman die zich afspeelt in de zon is het nét alsof je daar zelf ook bent.

Onze tip voor een boek waarmee je he-le-maal kunt wegdromen?

Nicky Pellegrino neemt je in al haar boeken meteen mee naar het zonnige Italië. Zo ook in Dromen van Italië.

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en ‘een project’ zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen. Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Waan je in Italië met Dromen van Italië, de perfecte zonnige feelgood!

Feelgood leest makkelijk weg

Als je even uit de flow van het lezen bent, is feelgood het perfecte genre om er weer in te komen! Door de humor en meeslepende romantiek vind jij zo je motivatie om te lezen terug. Ook als je veel aan je hoofd hebt is feelgood fijn. De verhalen zijn vaak makkelijk geschreven waardoor het snel wegleest. Door de vaart van het verhaal heb je je leesflow zo weer terug!

Onze tip voor een snelle, meeslepende roman?

Zestien jaar geleden zag – of beter gezegd, hoorde – tiener Will Sterling uit Halsoverkop het meisje van zijn dromen op een balkon in de binnenstad. Nu brengt een onverwachte erfenis Will terug naar hetzelfde gebouw, waar hij een jonge vrouw ontmoet wier stem hem verrassend bekend voorkomt…

Hoe gecharmeerd Nora Clarke ook is van haar nieuwe buurman Will, ze is ronduit geschokt door zijn voornemen zijn appartement te verhuren als Airbnb. Vastbesloten haarzelf en haar buren tegen deze inbreuk op hun leven te beschermen, probeert ze zijn plannen te dwarsbomen. Maar onder de oppervlakte van hun vete sluimert een onmiskenbare aantrekkingskracht…

Halsoverkop van Kate Clayborn is een feelgood-variant op Romeo en Julia

De herkenbaarheid van feelgoodboeken

Lees je weleens een boek en denk je ‘Oh! Dat heb ik ook!’? Grote kans dat het een feelgoodroman is. De hoofdpersonen maken dingen mee die wij zelf ook meemaken. De gebeurtenissen zijn vaak voorzien van een grote dosis humor. Feelgood is meer dan alleen wegzwijmelen bij de knappe mannen in het verhaal, alhoewel we dat ook een prettig onderdeel vinden 😉

Onze tip voor herkenbare feelgood?

Chloe uit Zoek het uit, Chloe Brown is niet je average hoofdpersoon: ze is chronisch ziek, een computernerd en ze was bijna dood. Dit is hét boek om te lezen als je op zoek bent naar inclusiviteit!

Na haar bijna-doodervaring vindt Chloe haar leven maar saai. Ze stelt een lijst op met allerlei dingen die ze nog wil doen, zoals dronken worden, motorrijden, betekenisloze lekkere seks hebben én iets slechts doen. Enter Redford Morgan, een klusjesman met tattoos, een motor en de sexappeal van duizend Hollywoodacteurs bij elkaar. Red is ervan overtuigd dat zijn leven totaal niet matcht met dat van de brave Chloe, maar ze blijken meer gemeen te hebben dan ze ooit hadden gedacht.

Zoek het uit, Chloe Brown is het eerste deel van de hitserie van Talia Hibbert. In dit boek maak je ook kennis met Chloe’s zussen Dani en Eve, zij spelen beide de hoofdrol in een eigen boek in de serie. Wij kunnen niet wachten tot die boeken in de zomer gaan verschijnen!

Herkenbare feelgood vind je in Zoek het uit, Chloe Brown!

De hoofdpersoon wordt sowieso je nieuwe beste vriendin

Juist doordat de hoofdpersoon zó herkenbaar is, voelt het alsof ze je beste vriendin is. Tijdens het verhaal leer je haar door en door kennen, je gunt haar de wereld en hoopt alleen maar op het beste voor haar.

De hoofdpersoon die wij als beste vriendin willen?

Louisa Clark uit Voor jou van Jojo Moyes is één van onze favoriete hoofdpersonen. Herkenbaar, zorgzaam en ook nog eens grappig!

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Als je net als wij niet genoeg kunt krijgen van Louisa Clark, kun je in Een leven na jou en Voor mij lezen hoe haar verhaal verder gaat.

Voor jou is één van onze all time favorites!

Je hebt altijd iets om over te praten met je echte vriendinnen

Hoe leuk is het om over je favoriete boeken te praten? Feelgood valt goed in de smaak en daarom is het zo fijn om lekker over deze boeken te praten met je vriendinnen. Het zijn perfecte boeken voor een leesclub bijvoorbeeld! Aan feelgoodromans houdt je eigenlijk altijd een goed gevoel over na het lezen, en dat gevoel wil je natuurlijk met zoveel mogelijk mensen delen.

Hét perfecte leesclubboek

Door deze cover hebben wij meteen zin in de zomer! De yogaclub van Orange Blossom House van Sophie Green speelt zich af in Queensland, Australië, 1993 en gaat over Grace, Patricia en Dorothy. Deze drie vrouwen, die zoeken naar iets om hun leven meer inhoud te geven, vinden elkaar in het plaatselijke buurtcentrum, waar nieuwkomer Sandrine met yogalessen is gestart. Samen zullen deze vrouwen ontdekken dat het leven nog veel meer voor hen in petto heeft dan ze dachten… Het is een heerlijke roman over vrouwen en vriendschap!

Dit boek wil je met al je vriendinnen delen!

Wat vind jij het fijnste aan feelgood lezen? Laat het ons weten op Instagram @lekkerlezenlekkerboek!

«

»