TOP
Voor jou 4 ed
Nieuws

7 redenen om ‘Voor jou’ van Jojo Moyes te lezen…

Stel nou, je hebt Voor jou van Jojo Moyes nog niet gelezen (you lucky bastard)… Dan hebben we hieronder 7 redenen voor je om deze geweldige roman nu op te pakken, je agenda te blokken en te beginnen!

Eerst even kort waar Voor jou over gaat:

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

 1. Louisa Clark
  Haar kledingstijl is uniek, haar gevoel voor humor is geweldig, ze is herkenbaar onhandig en komt in de meest bizarre situaties terecht. We LOVE Lou!
 2. Will Traynor
  Hij lijkt in eerste instantie een ongevoelige eikel, maar achter die tough boy buitenkant zit een marshmallow softie. En zijn tattoo is awesome!
 3. Louisa’s wereld
  Moyes beschrijft het stadje, het plaatselijke kasteel, het cafeetje waar Lou aan het begin van het verhaal werkt allemaal zo levendig, je ziet het echt voor je. Ook de beschrijvingen van de familie zijn fantastisch.
 4. Schrijfstijl van Jojo Moyes
  Welk verhaal Jojo ook schrijft, ze sleept je mee rechtstreeks de levens in van deze mensen tot je haast gelooft dat het echt je vrienden zijn en je zo de telefoon wil pakken om ze te vertellen hoe je dag was.
 5. Emotionele achtbaan
  Lachen, huilen (zakdoeken!!), leedvermaak, plaatsvervangende schaamte, grinniken, heen en weer geslingerd worden tussen hoop en vrees…
 6. Als je dit boek uit hebt, wil je meer…
  En dat kan! In Een leven na jou en Voor mij gaat het verhaal verder…
 7. Er is ook een film!
  Voor jou is verfilmd als Me Before You met de ongeëvenaarde Emilia Clark (bekend van o.a. The Game of Thrones) en Sam Claflin (bekend van o.a. The Hungergames) in de hoofdrollen. Een heerlijke film die dicht bij het boek gebleven is. Wel eerst het boek lezen en dan de film kijken!

Kortom… Lees dit boek!
Loop naar je plaatselijke boekhandel en jouw zomer kan niet meer stuk! En die waterproof mascara had je toch al op voor bij het zwembad…

Je kunt het boek ook bij onze eigen webshop bestellen.

Veel leesplezier!

Groetjes,
Ester & Tina

 

«

»