TOP
banner Boekige uitjes
Nieuws

Boekige uitjes in Nederland

Blijf je deze zomer in Nederland en ben je nog op zoek naar leuke boekige uitjes? We hebben een paar suggesties voor je!

Ga naar de boekhandel!

Er zijn zo veel mooie boekhandels in Nederland: dat is toch wel echt boekig uitje nummer 1!
Wat dacht je van de nieuwe vestiging van Broese in het centrum van Utrecht. Ester is al even een kijkje wezen nemen en was onder de indruk van de prachtige ruimtes, en natuurlijk van de enorme hoeveelheid mooie boeken. Mocht je met kinderen gaan, de kinderboekenafdeling is ook erg fijn. En er zit ook een lunch/koffieshop in, dus een ideale stop als je in de buurt van Utrecht bent.

Broese 1

Andere boekhandels waar wij verliefd op zijn geworden zijn o.a. Boekhandel Dominicanen in Maastricht en Waanders in de Broeren in Zwolle. Beide boekhandels zijn gevestigd in geweldig mooie kerken, dus dat geeft wel echt iets extra’s. Maar eigenlijk maakt het niet uit naar welke winkel je gaat, je buurtboekhandel is net zo prachtig als zo’n indrukwekkend grote winkel in een kerk. Als ergens de liefde voor boeken vooropstaat, is het in de boekhandel. Dus plan meteen jouw bezoekje aan je favoriete boekhandel, of ga eropuit en bezoek een mooie boekhandel in een andere stad.

 

Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum in Den Haag

Het Kinderboekenmuseum en het Literatuurmuseum zitten op dezelfde plek in Den Haag. Als je ergens kunt dwalen tussen schrijvers en verhalen, dan is het daar! In het Literatuurmuseum kun je je verdiepen in grote en kleine verhalen over de Nederlandse literatuur. Schrijvers en thema’s worden tot leven gebracht aan de hand van de collectie van het Literatuurmuseum.

Het Kinderboekenmuseum wil kinderen spelenderwijs kennis laten maken met de Nederlandse jeugdliteratuur en ze laten beleven hoe verrijkend en inspirerend verhalen zijn. Er zijn allerlei interactieve dingen te doen in het museum. Een aanrader voor gezinnen!

Kinderboekenmuseum

 

 

 

 

 

Muurschildering boekenkast Utrecht

Mocht je naar Utrecht afgereisd zijn voor een bezoekje aan Broese, ga dan ook even het centrum uit en naar deze geweldige muurschildering. Samen met de Utrechtse kunstenaar Deef Feed maakte JanIsDeMan het indrukwekkende kunstwerk op de hoek van de Mimosastraat/Amsterdamsestraatweg. De kunstenaars hebben de buurtbewoners gevraagd naar hun favoriete boek. Uiteindelijk zijn er 49 boekenkaften afgebeeld, en er zitten boeken bij in zeven verschillende talen.

Muurschildering Boekenkast

 

 

 

 

 

Museum Meermanno – Huis van het boek

Nog een mooie boekenplek in Den Haag is Museum Meermanno, oftewel Het huis van het boek. Het museum zit in een prachtig pand, het sfeervolle vroegere woonhuis van baron Van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in het heden en verleden. Het uiterlijk en de ontwikkeling van de vormgeving van boeken staan centraal. Het museum organiseert circa vier maal per jaar tijdelijke tentoonstellingen over zowel het oude als het moderne boek.

Ga lekker naar de bibliotheek!

We weten niet hoe het bij jullie zit, maar wij worden altijd erg blij van een bezoekje aan de bieb. Al die boeken op een rijtje, het blijft toch een beetje een snoepwinkel! En naast het mooie aanbod aan boeken zijn er ook vaak leuke activiteiten, check de website van de bibliotheek bij jou in de buurt voor de activiteitenkalender.
Ook fijn, de Vakantie Bieb App: e-books en luisterboeken voor iedereen. Ook voor niet-leden. De VakantieBieb is open tot en met 31 augustus 2020.

VakantieBieb

 

 

 

 

 

 

 

Zit er een leuk boekig uitje voor je bij? 

Heb je niet zo’n zin om eropuit te gaan? Dan hebben we ook nog wel wat leestips voor je!

Zomerlezen!

 

«

»