TOP
bookalikes
Nieuws

Bookalikes – De Netflix-editie

Naast dat we veel boeken lezen, bingen we ons de laatste tijd suf aan fijne series en films op o.a. Netflix. Soms doen series ons tijdens het kijken denken aan een boek dat we laatst gelezen hebben. Daarom hebben we een leuk lijstje gemaakt met Bookalikes: series of films die ons doen denken aan boeken.

Emily in Paris > Jij en ik – Jojo Moyes

Jij en ik

Wij hebben net als ongeveer half Nederland (of zelfs de halve wereld?) de afgelopen maand Emily in Paris gekeken. Voor wie het nog niet gezien heeft, even kort waar het over gaat:
Emily is een ambitieuze marketingmanager van in de twintig uit Chicago. Wanneer haar bedrijf een Frans luxe marketingbedrijf overneemt krijgt ze onverwachts haar droombaan in Parijs.

Tijdens het kijken moesten we gelijk denken aan de heerlijke verhalenbundel van Jojo Moyes: Jij en ik. De eerste novelle uit deze bundel gaat over de 26-jarige Nell, die met haar vriend Pete een weekendje naar Parijs zou gaan. Maar dan laat hij haar zitten op de dag van vertrek. Nell stapt alsnog op de trein naar Parijs. Daar aangekomen ontdekt ze een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had…

The Crown en Gossip Girl > American Royals – Katharine McGee

American Royals

The Crown is een prachtige serie over het Britse koningshuis. Die serie zit zo goed in elkaar, de setting is prachtig, de kostuums zijn echt pareltjes, en je kunt genieten van een kijkje achter de schermen van dit oude koningshuis.

Dan heb je nog Gossip Girl, deze dramaserie vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Schandalen, romantiek, mode en vriendschappen.

Als je die twee series in de blender zou gooien, dan heb je het nieuwste boek van Katharine McGee: American Royals. Wat als Amerika een koningshuis zou hebben? Een heerlijk boek voor iedereen die smult van een kijkje achter de schermen bij de koninklijke familie. Vol intriges, macht en verboden liefdes!

Virgin River > Tot snel! – Beth O’Leary

Tot snel!

Eind vorig jaar verblijdde Netflix ons met de fijne, knusse serie: Virgin River. In deze serie volg je Melinda Monroe, ze wil na al het drama in haar leven weg uit het drukke Los Angeles. In een impuls solliciteert ze op de functie van verpleegkundige in Virgin River, en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.

Het nieuwe boek van Beth O’Leary: Tot snel! deed ons gelijk aan deze serie denken. Daarin ruilen Leena, begin twintig, en haar oma, bijna tachtig, van huis om allebei te kunnen ontsnappen aan hun leven. Heerlijke en hartverwarmende feelgoodroman over wat ’thuis’ betekent!

Heb jij nog een leuke vergelijking tussen onze boeken en een serie of film gezien? Laat het ons weten op Instagram of Facebook!

Groetjes,
Ester & Tina

«

»