TOP
Fijnste verfilmde romans
Nieuws

De fijnste verfilmde romans die je dit weekend wil kijken!

Het eeuwige dilemma… lees je eerst het boek of kijk je eerst de film? We verzamelden de fijnste verfilmde romans voor je, die je zowel kunt lezen als kijken. Probleem opgelost! Veel kijk- of leesplezier gewenst met deze geweldige films.

Jojo Moyes - de laatste liefdesbrief

The Last Letter from Your Lover

Een film die de harten van Jojo Moyes-liefhebbers sneller laat kloppen. Jojo Moyes’ boek De laatste liefdesbrief is verfilmd tot een prachtig romantisch drama, mét een topcast. Het verhaal gaat over journaliste Ellie die een schat aan liefdesbrieven uit de jaren ‘60 vindt. Ze gaat op zoek naar het mysterie van een geheime affaire. Ondertussen start ze met haar eigen liefdesverhaal. Een heerlijke film waar je ook een glimlach van op je gezicht krijgt.

Bekijk de trailer

 


 

Me Before You

Nog zo’n film vol liefde en romantiek naar een boek van Jojo Moyes: Voor jou. Het verhaal gaat over Louisa, die geen duidelijk idee heeft van de richting die ze op wil met haar leven en van baan naar baan hopt. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will, een welgestelde bankier die verlamd is geraakt na een ongeluk. Het wordt haar doel om Will ervan te overtuigen dat het leven hem nog zoveel te bieden heeft.

De film is te zien op Pathé Thuis.

 


 

Om naar uit te kijken: The Partner Track

 

Dit is alvast een voorproefje voor wat er aankomende zomer op je staat te wachten. De Netflix-serie The Partner Track is al te zien op Netflix. Het boek Hogerop, waar de serie op gebaseerd is, verschijnt deze zomer, en het e-book en luisterboek zijn vanaf 17 maart al beschikbaar. Het verhaal gaat over Ingrid Yung, het uithangbord voor diversiteit van advocatenkantoor Parsons Valentine & Hunt. Achter deze politiek correcte façade schuilt een whiskey-nippend, sigarenrokend old-boys-netwerk dat advocaten zoals Ingrid buitensluit. Als een aanstootgevend optreden tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje hun zorgvuldig opgebouwde imago bedreigt, probeert het kantoor de schade te beperken door een diversiteitscommissie op te richten en Ingrid daarover de leiding te geven. Voor het eerst komt Ingrid op gespannen voet te staan met haar collega’s – en haar vriend – in een explosieve mix van racisme, seksisme en kantoorpolitiek.

Kijk de serie alvast, om je vervolgens alsnog te laten verrassen door het boek.   

 

Mis je jouw fijnste verfilmde roman in dit artikel? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

«

»